Kuhnafar-I:
DublandRelease Date: June 13th, 2012
Catalogue Number: ZENCD 2146

Rockadillo Records Web Shop
Record Shop X
iTunes Store

Chapter 1 EVERYONE GETS LIGHTER DUB feat. John Giorno 4.35

Chapter 2 TANSSITAN DUB feat. J.K. Ihalainen 4.54

Chapter 3 KUN MIES EI ANNA DUB feat. Rauhatäti & Heidi 3.53

Chapter 4 BUMBULEI DUB feat. Ior Bock 4.14

Chapter 5 ALE BALA DUB feat. Wimme Saari 5.30

Chapter 6 PÄREET JA POTUT DUB feat. Markku Into 3.38

Chapter 7 MIELIALATIEDOTUKSIA DUB feat. Ginihattu 5.52

Chapter 8 KORVASIENI DUB feat. Yrjänä Sauros 4.24

Chapter 9 TIISTAI-ILTA DUB feat. Rauhatäti 4.29

Chapter 10 NOUSE YLÖS JA SEISO DUB feat. Top Ranking Eric 5.39

Chapter 11 TOINEN ANANAS (HANKALA VAIHE) DUB feat. Markku Into & Wimme Saari 4.36

Chapter 12 WILLIAM BLAKE MENEE TAIVAASEEN 1827 DUB feat. Seppo Pietikäinen 4.05

Chapter 13 DIS POEM DUB feat. Mutabaruka 5.02 5.02

Recorded, mixed, arranged and produced by Kuhnafar-I @ Cool Shadow Studio, Nekala, Finland 2011-2012

Rockadillo Recordsin ensimmäinen julkaisu vuonna 1984 oli runolevy 4 suuta, jolla oli mukana kaksi tällä uutuudella kuultavaa runoilijaa: Markku Into ja Seppo Pietikäinen. 4 suuta oli runoa ja rockia, Dubland on runoa ja dubia. Motelli Skronklesta sekä Jazzgangsters- ja Jing & Jangsters-reggaebändeistä tuttu Juhamatti “Kuhna” Kauppinen, alias Kuhnafar-I, yhdistää Suomessa ensimmäistä kertaa runoilmaisun ja dub-reggaen teksteille tilaa ja avaruutta antavat rytmit. Hän on saanut beat- ja reggae-veteraanien lisäksi mukaan Dubland-levylle merkittävän joukon kotimaisia uusia tekijöitä: J.K. Ihalainen, Rauhatäti, Heidi, Yrjänä Sauros, Top Ranking Eric, Ginihattu ja Wimme Saari antavat oman panoksensa. Ior Bockin haastatteluun perustuva Bumbulei Dub on sekin silkkaa runoutta Kuhnafar-I:n käsittelyssä.

– Alunperin minulla oli valmiina dub-pohjia, joita aloin työstää jo pari vuotta sitten. Kokeilin niihin esimerkiksi Lorcaa ja Tapio Rautavaaraa, Kuhnafar-I kertoo.

– Varsinainen lähtölaukaus projektille oli beat-runoilija John Giornon vierailu Annikin runofestivaalilla Tampereella 2010. Sain Giornon runoäänityksen ja samana yönä rakentelin materiaalista valmista. Seuraavana päivänä Giorno sai sen kuultavaksi ja siitä kaikki lähti luontevasti liikkeelle.

– Olen aina ollut jamaikalaisen musiikin ystävä ja myös soittanut alan rytmejä useissa bändeissä. Yksinkertaisesti sanottuna dub on rytmiä ja kokeilevaa efektien käyttöä. Halusin kuitenkin tuoda tähän oman kädenjälkeni ja paikallisen soundin. Otin yhteyttä moniin runoilijoihin ja ilokseni lähes kaikki lähtivät mukaan. Teimme kotistudiossani Tampereen Nekalassa paljon kokeiluja, joista parhaat palat päätyivät levylle.

Dubland -albumin Mielialatiedotuksia Dubin dadaismin jälkeen merisää ei enää koskaan kuulosta samalta. Toista ääripäätä edustavat yhteiskunnalliset tekstit, kuten jamaikalaisen reggaerunon mestarin Mutabarukan Dis Poem Dub. Useilla raidoilla lähestytään myös parisuhteen olemusta, mutta hyvin omaperäisista näkökulmista. Esimerkkinä Kun mies ei anna, jota Rauhatäti ja Heidi riimittelevät aitoon dancehall-tyliin. Seppo Pietikäisen runossa taivas ja helvetti ovat kuin ikuinen avioliitto. William Blake menee taivaaseen -teksti oli mukana jo Pietikäisen ja Innon yhteislevyllä Cha-Cha, jonka Rockadillo julkaisi vuonna 1985.

Markku Into ja J.K. Ihalainen takaavat sen, että suomalainen underground on levyllä vahvasti mukana.

Dubland-albumi julkistettiin Tampereella Annikin Runofestivaalin yhteydessä. Perjantaina 8.6. oli warm-up  keikka Vanhassa Tapissa ja lauantaina 9.6.2012 Väinö Linnan aukiolla Kuhnafar-I:n vieraina nähtiin J.K. Ihalainen, Rauhatäti & Heidi, Yrjänä Sauros, Ginihattu, Markku Into ja Seppo Pietikäinen. http://www.annikinkatu.net/runofestivaali2012/

Kuhnafar-I: Dubland Mediatiedote suomeksi PDF