Mari Kalkun & Runorun – uusi CD “Tii ilo” julkaistaan 17.4.
April 8th, 2015


Mari Kalkun & Runorunin uusi albumi Tii ilo on omistettu matkalla olemiselle. Ammentaen voimaa virolaisista runolauluista, nykyrunoudesta ja suomalais-ugrilaisesta musiikista, Tii ilon äänimaisemasta kasvaa äänten ja soitinkielten villi orkesteri. Bändin neljässä jäsenessä on merkillepantavaa heidän monipuolinen soitinten hallitsemisensa, perinnetietoisuutensa ja valtava mielikuvituksellisuutensa.

Võrumaalainen Mari Kalkun valittiin Viron vuoden 2013 parhaaksi folklaulajaksi. Hänen aiemmat omat levynsä ovat olleet arvostelumenestyksiä ja ne on julkaistu myös mm. Japanissa. Runoruniin kuuluvat laulaja ja kanteleensoittaja Mari Kalkunin lisäksi Suomen parhaaksi kanteleensoittajaksi valittu Maija Kauhanen, laajan kokemuksen maailmanmusiikista omaava taitava kontrabasisti Nathan Riki Thomson sekä herkkä rytmivelho Tatu Viitala.

– Halusin yhdistää tällä levyllä traditionaalisen ja nykyajan musiikin siten, että se kuulostaa henkilökohtaiselta, Mari kertoo.

– Olen leikkinyt niiden kuvitteellisten rajojen kanssa, mitä on laulaja-lauluntekijän ja kansanmuusikon välillä. Prosessin tuloksena koen päässeeni sen muurin ylitse.

Mari Kalkun kertoo lisää uudesta levystään täällä.

Levy julkaistaan lähiaikoina myös Japanissa.

Mari Kalkun & Runorun esiintyvät Tii ilo -albumin levynjulkistuskeikalla Helsingin Musiikkitalon Klubissa keskiviikkona 15.4.2015.

https://www.facebook.com/events/807503816004975/

marikalkun.com

vimeo.com/channels/marikalkun