Joonas Widenius Trio: Arktik Traktor Konspirazy julkaistu!
September 30th, 2016


Rockadillo Records, ZENCD 2163
Virallinen julkaisupäivä: 30.09.2016

Joonas Widenius – kitara, syntetisaattori, ääni, piano (ura 10)

Hannu Rantanen – basso, kontrabasso

Karo Sampela – rummut, perkussiot

Erikoisvieraat: Iiro Rantala – piano (urat 1 & 3), Ilkka Heinonen – jouhikko (ura 6)

Joonas Widenius (s. 1980, Tornio) on suomalainen kitaristi, joka yhdistelee musiikissaan vaikutteita flamencosta, jazzista, rockista ja omasta kansanmusiikistamme. Widenius on konsertoinut mm. Pori Jazzeilla, Tampereen kitarafestivaaleilla, Helsingin, Tampereen ja Oulun flamencofestivaaleilla, Rauma Summer Jazzissa, Raahen Rantajazzissa, Jyväskylän kesässä, Tanssin Aika-festivaaleilla ja lukuisilla festivaaleilla, klubeilla sekä konserttisaleissa – ja myös Ruotsissa ja Venäjällä.

Widenius on esiintynyt ja tehnyt töitä lukuisten huippuartistien ja taiteilijoiden kanssa, joista mainittakoon mm. Perico Sambeat, Iiro Rantala, UMO, David Dominguez, Alba Carmona, Petri Kumela, Niko Kumpuvaara, Karo Sampela, Hannu Rantanen, Raul Mannola, Raul Björkenheim, Alpo Aaltokoski, Katja Lundén, Emilia Aho, Pirjo Yli-Maunula, Kaari Martin ja Roni Martin.

– Musiikkini ottaa vaikutteita kaikkialta. Se hengittää ja elää oma elämäänsä kokemuksieni kautta. Flamencokitaran tekniikat ovat työkaluni, joiden avulla saan musiikkiini haluamani dynamiikan ja ilmaisun, Joonas sanoo.

Joonas Wideniuksen erilaisia musiikillisia elementtejä suvereenisti yhdistelevä trio muodostui artistin pääprojektiksi edellisen levyn Guitarra – Utopia – Musica myötä. Kokoonpanon jokainen muusikko on omalla alallaan arvostettu virtuoosi ja yhdessä lavalla se näkyy ja kuuluu.

– Olen lapsesta saakka ajatellut, että hyvä bändi perustuu hyviin ystävyyssuhteisiin ja soittotaitoon. Mikäli kemiat eivät toimi, yhtyeellä ei todennäköisesti ole pitkää jatkuvuutta. Trio on unelmieni täyttymys, sillä mikä on mukavampaa kuin soittaa mahtavien muusikoiden ja kavereiden kanssa! Olemme soittaneet triona vasta neljä vuotta, mutta yhteissoitto on sanoinkuvaamattoman helppoa. Trion yksi parhaista puolista on se, että tulemme kaikki erilaisista lähtökohdista ja taustoista. Tämä mahdollistaa tuoreen ja ennakkoluulottoman väylän tehdä musiikkia uudella tavalla. Me haluamme svengata kimpassa ja jakaa yhteisen ilomme yleisölle. On myös kerrassaan uskomatonta saada levylle vieraaksi Iiro Rantalan ja Ilkka Heinosen kaltaisia huippuja, Joonas jatkaa.

Joonas Widenius Trio tekee uuden levyn tiimoilta mittavan Suomen kiertueen. Arktik Traktor Konspirazy Tour 2016:n keikkapäivät ja –paikat ovat 28.10. Oulu (Tuba), 29.10. Rovaniemi (Korundi), 1.11. Kajaani (Koutasali), 2.11. Tornio (Kerho), 3.11. Kuopio (King’s Crown), 4.11. Ylivieska (Akustiikka-sali), 5.11. Vaasa (Doo-Bop), 6.11. Jyväskylä (Vakiopaine), 7.11. Kotka (Kairo), 9.11. Helsinki (Etnosoi 2016 / KoKo Jazz, erikoisvieraana Ilkka Heinonen), 10.11. Rauma (Brummi), 12.11. Turku (Sibeliusmuseo) ja 14.11. Mikkeli (Mikaeli).

www.joonaswidenius.org
www.facebook.com/joonaswidenius