Iiro Rantala, Värttinä, Wimme ja Anssi Tikanmäki Rockadillon 40-vuotisjuhlakonsertin tähtiä
October 13th, 2011


Rockadillon huippuartistit samalla lavalla Tampereen YO-talolla perjantaina 21.10.2011

Tamperelainen ohjelmatoimisto ja levy-yhtiö Rockadillo on yksi maan vanhimpia edelleen toimivia itsenäisiä musiikkialan yrityksiä. Rockadillo on tuonut maahan satoja kansainvälisiä tähtiä yli 40 maasta, vienyt suomalaisia artisteja ympäri maailman ja julkaissut jo reilut 150 albumia. Edellisiä isoja synttäreitä juhlittiin Helsingissä, mutta nyt Rockadillo tuo Musiikki & Media -tapahtuman ja Lost In Music festivaalin yhteydessä Tampereen YO-talon lavalle ison joukon tunnetuimpia artistejaan.

– On hienoa palata juurilleen YO-talolle, missä ammattimainen musiikkiurani oikeastaan alkoi, sanoo Rockadillon perustaja Tapio Korjus.
– En muista vastaavaa artistikaartia samana iltana YO-talon historiassa.

Suomen kansainvälisesti menestykkäin jazzmuusikko Iiro Rantala esittelee ensimmäistä kertaa kotimaassa uuden duo-projektinsa Iiro Rantala Lost Heroes feat Jonatan Sarikoski, jossa pianistitähden mukana on nuori rumpalilahjakkuus. Saksalaiset kriitikot valitsivat Rantalan uuden albumin Lost Heroes äskettäin Vuoden jazzlevyksi. Trio Töykeät -yhtyeen kanssa kansainvälisen läpimurron tehnyt Rantala tunnetaan hyvin myös televisio-ohjelmastaan Iiro irti sekä musiikistaan suosittuhin Risto Räppääjä -elokuviin.

Anssi Tikanmäki tunnetaan Maisemakuvia Suomesta -sarjastaan sekä musiikistaan moniin Aki ja Mika Kaurismäen elokuviin. Anssi Tikanmäki Orchestrassa soittavat maestron ohella Juuso Nordlund, Masa Orpana sekä Eljas ja Eemil Tikanmäki. YO-talolla bändin vieraana on Iiron lisäksi myös Piirpauke-mies Sakari Kukko. Sukupolvensa lahjakkaimpiin ja työllistetyimpiin muusikoihin kuuluva kitaristi Jarmo Saari näyttää konsertissa akustisen puolensa.

Ilta huipentuu yllätysesintyjään ja Suomen suurimpiin maailmanmusiikin tähtiin. Joikaaja Wimme Saari, jonka Wimme-yhtyeessä musisoivat myös Tapani Rinne, Juuso Hannukainen, Matti Wallenius ja Tuomas Norvio, jatkaa maailmanvalloitustaan. Keväällä Teosto-palkinnon voittanut uusi albumi Mun oli viime vuoden suurmenestys World Music Charts Europen radiosoittolistalla, ja viime kuussa CD julkaistiin myös Kiinan markkinoilla.

Rockadillon tuore artistikiinnitys on suomalaisen nykykansanmusiikin lippulaiva Värttinä, jonka odotettu uusi albumi julkaistaan ensi vuoden alussa. Värttinä-laulajattarien – Mari Kaasinen-Paaso, Susan Aho ja Johanna Virtanen – taustalla soittaa hieman uudistunut hieno muusikkoryhmä Matti Kallio, Hannu Rantanen, Matti Laitinen ja Sami Järvinen. Värttinän pitkän uran huippuhetkiä on ollut mm. musiikin tekeminen yhdessä intialaisen A.R. Rahmanin kanssa Tolkienin Sormusten herran mittavaan näyttämöversioon, jota yhtye oli myös mukana esittämässä Torontossa ja Lontoossa. Alkukesän menestyskonsertit Tokiossa osoittivat Värttinän olevan huippuvireessä, ja odotukset uuden levyn suhteen ovat kovat.

Odotettavissa on reilun neljän tunnin rautaisannos hienoa musiikkia.

Rockadillo 40 vuotta:

IIRO RANTALA, VÄRTTINÄ, WIMME, ANSSI TIKANMÄKI ORCHESTRA, JARMO SAARI, SAKARI KUKKO ja yllätysesiintyjiä

YO-talo, Tampere
Perjantaina 21.10.2011

Ovet avataan: 19:00
Konsertti alkaa: 20:00

Liput: 20 euroa, ennakko: Tiketti

Lisätietoja:

http://lostinmusic.fi/ www.yo-talo.com