M.A.Numminen: Didi-WAH-Didi
Rockadillo Records ZENCD 2092

Scratch Band on minun ja Pedro Hietasen yhdessä ideoima uusi orkesteri, jossa itse keskityn vain lauluun ja Pedro soittaa syntetisaattoria. Bassoa ja rumpuja soittavat erinomaiset muusikot Lasse Lindgren ja Olavi Louhivuori Suomen nuoren jazzin huipulta. Levysoittimet hoitaa dj-maailman toisinajattelija Santeri "Sane" Vuosara.

Didi-WAH-Didi -CD sisältää orkesterin The Greatest Hits -kiertueilla esitettyjä vanhoja klassikkoja kuten "Kumipallo" ja "Älä peräänny!". Yleisö on ottanut innostuneesti vastaan myös "Saarijärven Paavon", uudistetun "Didi-Wah-Didin" ja DJ Sanen scratch-soolon kappaleessa "Naiseni kanssa...", jossa hän hinkkaa vinyylilevyillä kahdeksan tahtia alkuperäisäänitteen johdantomelodiaa.

Puolet Didi-WAH-Didin kappaleista on tehty konemusiikkitekniikalla.

Syyskuussa 2004, M.A.Numminen


LEVYN RAIDAT:

1. Didi-Wah-Didi on vanha perinnebluesfraasi, jonka pohjalle on tehty monia lauluja. M.A.Numminen teki 1970-luvulla kaksi Didi-laulua. Tähän levyyn hän muutti sävelidean ja laati uuden tekstin.

2. Rum and Coca Cola tuli kuuluisaksi, kun Andrews Sisters -lauluyhtye levytti sen vuonna 1944. Kappaleella on mielenkiintoinen historia. Se on näet alun perin Lionel Belascon sävelmä "L'Année passée" vuodelta 1906.

3. Naiseni kanssa eduskuntatalon puistossa on alun perin levytetty tangona vuonna 1966. Yleisradion silloinen ohjelmaneuvosto määräsilaulun soittokieltoon kuudeksi vuodeksi "eduskunnan vastaisena ja alkoholimyönteisenä".

4. Opiskelijaelämää
Tampereen yliopiston opiskelijaradio tilasi vuonna 1968 M.A.Nummiselta laulun opiskelijoiden elämän vaikeuksista. Laulun valmistuttua sitä ei uskallettu esittää ohjelmassa. Kappaletta ei ole aikaisemmin levytetty.

5. Mista Boogie-Boogie
M.A.Nummisen elektronimusiikkiharrastus alkoi vuonna 1964,jolloin hän alkoi esiintyä Erkki Kurenniemen suunnittelemalla sähköisellä "Laulukoneella". Santeri Vuosara tekee taidetta sämpläys- ja scratchtekniikalla.

6. Saarijärven Paavo
M.A.Numminen levytti laulun ensimmäisen kerran 1991, ja tuota vinyylitallennusta on uudessa "Paavossa" käytetty scratch-ääninä.

7. On syytä muistaa pohjaa vuonna 1966 levytetystä laulusta "Mitä nuoren aviomiehen on syytä muistaa". Myös "Aviomies" oli soittokiellossa. Lauluteksti on uusi.

8. Älä peräänny! on uusi versio laulusta, jonka Numminen levytti vuonna 1995 Larry and the Lefthanded -yhtyeen kanssa. Kappale on tämän albumin underground-henkisin teos.

9. Unet tulevat
Konesäesteinen laulu sur-nummisin tekstein.

10. Kumipallo on 1950-luvun ikivihreä konemusiikkiversiona, johon on sujutettu mukaan sämplejä M.A.Nummisen 1970-luvun vinyylilevytyksestä.

11. Ihmisoikeudet on muunnelma M.A.Nummisen vuonna 1967 säveltämästä laulusta "Kaikki ihmisolennot" YK:n ihmisoikeuksien julistuksen tekstiin. B-melodia on eri kuin 60-luvun sävellyksessä. Asia ei vanhene. Nykyaika tarvitsee yhä uudestaan muistutuksen YK:ssa vuonna 1948 sovituista säännöistä.

12. Öin, päivin, öin
Tämä laulu on M.A.Nummisen vastaus jazzmuusikko Charlie Parkerin "Ornithologylle", jonka tämä teki vanhalle sointupohjalle. Venäjänkielisessä tekstissä, joka on Nummisen venäjän opiskelun ajoilta 1970-luvulta, on pieni häivä Shelton Brooksin laulusta "Some of These Days". Suomen- ja englanninkielinen teksti edustaa Nummisen espartorunoutta.

13. Ich hab' noch einen Koffer in Berlin on yksi elokuvatähti Marlene Dietrichin kuuluisimpia levytyksiä. M.A.Nummisella on kuvitteellinen matkalaukku aina odottamassa Berliinissä.Lisätiedot, haastattelupyynnöt ym:
Rockadillo Records
Puh. 03-213 1260
records@rockadillo.fi www.rockadillo.fi